Dag 3. Heeeel veel dode beesten - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Bart, Reggie, Jasper & Carlijn Maas - WaarBenJij.nu Dag 3. Heeeel veel dode beesten - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Bart, Reggie, Jasper & Carlijn Maas - WaarBenJij.nu

Dag 3. Heeeel veel dode beesten

Door: Reggie

Blijf op de hoogte en volg Bart, Reggie, Jasper & Carlijn

10 Juli 2008 | Verenigde Staten, New York

J&C stonden ons vandaag toe om iets langer door te slapen: vandaag werden ze pas om 5 uur wakker. We hebben ze nog een aantal keer kunnen terugsturen, zodat we uiteindelijk pas om kwart voor 9 een eerste stap buiten zetten. Dat was iets te vroeg voor het museum of natural history (www.amnh.org), maar gelukkig ligt Central Park daar niet ver vandaan.

In het museum waren we blij met onze creditcard, aangezien we daardoor een snelle rij konden gebruiken. Dat we vervolgens als echte toeristen de “self service terminal” nog veel langer in gebruik namen dan de bedoeling was, en bij elke toets haast hulp van de “attendee” hebben gehad mag de pret natuurlijk niet drukken.

Het museum was elke cent waard. Zeker de centen die we geinvesteerd hadden in het bezoeken van Imax flims (over dino’s en een over zeemonsters – lees dino’s die in de oceanen leefden) en een film over het heelal en botsingen die daarin plaatsvonden. Maar ook vanwege een aantal collecties in het museum. Zoals de meteorieten, inclusief de grootste ooit gevonden steen, waarover de aanwezige vrijiwilliger super veel details wist te vertellen. Of alle skeletten van dino’s en mamoeten, waar we ook weer vrijwilligers vonden die ervoor zorgden dat we een echt dinobot en dino-ei mochten voelen. Of die uitlegden hoe de tanden van een T-Rex eruit zagen.

Ook na afloop waren we blij met Central park aan de voorkant van het museum. De duffe luchten van zo’n gaaf museum hebben we er daar lekker afgelopen. Of ge-acrobatiek-ed, want Jasper heeft inspiratie genoeg opgedaan om de komende vakantie de hele tijd op zijn kop te staan.

• 10 Juli 2008 - 22:20

Oma:

Reggie je verslagen zijn gezellig om te lezen geniet van je reis groetjes aan Bart en geef Jasper en Carlijn een knuffel van mijnieuws uit Riel Roel van Tante Els heeft een dochter Maud